Skift af fjedrer i garageporten – kan det betale sig?

garageport helt ny

Hvis din garageport bruger torsionsfjedre, kan farerne ved at forsøg at erstatte ødelagte fjedrer være stor. Det er sund fornuft at skift skifte begge fjedrer, hvis den ene sprænger, da den anden nok ikke er langt fra selv at give op. Til trods for at sådanne fjedrer til garageporte har en lang levetid (10.000 cyklusser og opefter), så er det smartest at skifte dem begge, når den ene går i stykker, de begge jo har kørt lige mængder cyklusser op og ned.

Skift af fjedrer i garageporten – kan det betale sig?

Andet eksempel på torsionfjedre

Det er ingen let opgave at skifte en ødelagt fjeder – fjederen skal installeres korrekt, og strammes lige præcis så meget som den kræver. Forsøger du dog at udskifte en fjeder, der ikke er sprængt endnu, skal du være endnu mere på vagt! Nedbrudte garageport fjedre, der endnu ikke er sprunget endnu, udgøre en stor fare da de ophober  en kæmpe mængde energi. Der er en chance for, at de springer og denne energi udløses, når du roder med den. Vær dog derfor meget forsigtig, da den kan skade dig hvis den fjernes forkert.

Derudover er der yderligere risici forbundet med garageportens vægt og/eller dele. Er du i stand til at løfte den selv, eller har du brug for hjælp til det? Er man bare det mindste klodset vil det bestemt ikke være en god idé, at prøver sådan en opgave selv uden hjælp. Når man ser på faren ved garageport fjedrer der sprænger, og risikoen ved at få en garageport ned over sig, ser det pludselig ikke så attraktivt ud, at kunne spare reparations omkostningerne. Det kræver ikke mere end en lille ulykke at sende dig på hospitalet.

Fjedrer til garageporte kan være svære at finde.

Af ovennævnte sikkerhedsproblemer (og dertilhørende retssager efter uheld)  i forbindelse med gør-det-selv folk, der udskifter deres fabriksfabrikerede garageports fjedrer, er det de færreste producenter der rent faktisk udbyder disse til offentligheden.

Der er garanteret mange gør-det-selv’ere der har kompetencerne til at skifte sådan en garageport del, men der er samtidigt mindst ligeså mange uuddannede husejere der bestemt ikke skal rode med det. Derfor har de fleste producenter valgt ikke at gøre den del af garageporten tilgængelig for privatpersoner. Mange på reparations dele er også en af grundene til, at mange husejere vælger bare at skifte hele deres garageport, i stedet for bare fjederen.

Tidskrav

Sidst men ikke mindst skal du huske at tage arbejdstimerne i mente. Selvom du har evnen til at skifte garageportens fjeder, vil du bruge så mange timer på det? Se på hvad din egen tid er værd, kontra hvad det ville koste at hyre en professionel, og sammenlign de to. Hvis du har kone og børn, arbejde og andre aktiviteter kan sådan et omfattende projekt hurtigt bliver FOR omfattende, og du kan pludselig stå med et projekt der varer flere måneder. Det er flere måneder hvor dine ejendele i garagen bliver udsat for vind og værd, og bliver slidte.

Dette er noget vi får mange spørgsmål om, så derfor tænkte vi, at vi ville lave en hurtigt artikel omkring det. Vi håber at i har fået svar på, om det kan betale sig at skifte fjedrer i garageporten.